Zomervakantie 2021

Wanneer is de Zomervakantie 2021?

Regio
Week
Datum
Noord Nederland
Week 28 t/m 33
10 juli t/m 22 augustus 2021
Midden Nederland
Week 29 t/m 34
17 juli t/m 29 augustus 2021
Zuid Nederland
Week 30 t/m 35
24 juli t/m 5 september 2021

Tijd om op vakantie te gaan in 2021

Frankrijk, Duitsland en Spanje behoren tot de populairste vakantiebestemmingen tijdens de zomervakantie. Nederlanders trekken er massaal op uit en nemen het vliegtuig of de auto naar hun favoriete vakantiestek.

Steeds meer mensen wachten ook met het boeken van hun vakantie tot vlak voor het vertrek. Je kunt nog snel kijken waar het mooi weer is. Wordt het gewoon in Nederland blijven of toch maar naar de zon in Zuid-Europa. Er zijn volop sites met lastminutes. Een tip is ook om u te abonneren op de nieuwsbrieven van grote touroperators en zo altijd op de hoogte te blijven van actuele aanbiedingen.

Zorg dat u goed voorbereid op vakantie gaat. Dat scheelt stress en het vakantiegevoel begint al een stuk vroeger. Op de site meenemen.nl vindt u handige check-lijstjes.

Dagje weg

Lekker een dagje er op uit. In Nederland zijn er altijd volop mogelijkheden bij u in de buurt. Nederland kent vele dierentuinen en pretparken. De Efteling, Duinrel, Walibi, Slagharen zijn enkele van de bekendste pretparken. Populaire dierentuinen zijn de Beekse Bergen, Burgers Zoo, Ouwehands Dierenpark en Artis zijn enkele grote dierentuinen. Vaak zijn er nog regionale pretparken en dierentuinen bij u in de buurt.

Een aantal musea zijn extra leuk voor kinderen. Het Spoorwegmuseum in Utrecht, NEMO in Amsterdam, Miniworld in Rotterdam zijn maar een paar voorbeelden van leuke musea om met uw kinderen naar toe te gaan.

Vakantie en kinderen

Gaat u op vakantie of dagjes uit dan zijn uw kinderen die dagen vast goed onder de pannen. De zomervakantie duurt 6 weken en dan blijven er vaak veel dagen over. Hoe vermaken uw kinderen zich en hoe vermaakt u uw kinderen?

Een tip is om vooraf een planning te maken. Een planning geeft u zelf houvast, maar het geeft ook structuur voor uw kinderen. Ze weten wanneer ze wat gaan doen. Welke dagen zijn ze thuis, wanneer een dagje weg of op vakantie, wanneer naar opa en oma, een keer logeren bij een vriendje en wie is er in de vakantie thuis om op de kinderen te letten.

Nu is niet alles te plannen. Is het mooi weer dan is zwemmen een activiteit die veel kinderen prima vinden. Het lokale buitenbad is een optie of een plas of de zee in de buurt. Op de site zwemwater.nl vindt u informatie over zwemwaterkwaliteit.

Houdt verder de lokale media goed in de gaten. Veel gemeenten organiseren activiteiten voor kinderen gedurende de zomermaanden.

Zomerfestivals in 2021

De zomer is ook de tijd van het jaar voor feesten en festivals. Ga helemaal los of geniet van culture of culinaire evenementen. Een paar voorbeelden.

Zomerfeesten Nijmegen
De zomerfeesten in Nijmegen worden rondom de vierdaagse van Nijmegen georganiseerd. De stad bruist van vele activiteiten.

Kwakoe Amsterdam
Het Kwakoe is een multicultureel festival dat iedere zaterdag en zondag in de maanden juli en augustus gehouden wordt in het Bijlmerpark in Amsterdam-Zuidoost. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden op het gebied van live muziek, film, muziek, sport, eten, dansen, informatie en ontmoetingen.

Theaterfestival Boulevard Den Bosch
Iedere zomer, elf dagen lang, wordt in de tweede week van augustus het theaterfestival Boulevard in Den Bosch georganiseerd. Voorstellingen en concerten worden gegeven aan de voet van de St. Jan en in de Bossche theaters en concertzalen.

Zomercarnaval Rotterdam
Zo’n 900.000 bezoekers komen jaarlijks in de Rotterdamse binnenstad samen om te genieten van praalwagens, kostuums en latin klanken.

Tilburgse Kermis
Tien dagen lang vindt de grootste kermis van de Benelux plaats in Tilburg! De kermis telt ruim 200 attracties en trekt ruim 1,5 miljoen bezoekers. ‘Gay-day’ roze maandag is inmiddels een begrip.

Studenten OV-chipkaart

Voor studenten met een studentenreisproduct is het goed om te weten dat er andere regels gelden rond de periode van de zomervakantie. Bekijk onze speciale pagina over de geldigheid van je studenten OV-chipkaart in vakanties en op feestdagen.
De website voor alle informatie over schoolvakanties en feestdagen in Nederland!