Herfstvakantie 2021

Wanneer is de Herfstvakantie 2021?

Regio
Week
Datum
Noord Nederland
Week 42
16 oktober t/m 24 oktober 2021
Midden Nederland
Week 42
16 oktober t/m 24 oktober 2021
Zuid Nederland
Week 43
23 oktober t/m 31 oktober 2021

Wat te doen in de herfstvakantie?

Het weer kan vaak nog aangenaam zijn tijdens de herfstvakantie. En nadat we al weer een aantal weken aan het werk zijn en naar school zijn geweest, is het weer tijd voor wat extra vertier. Wordt het een dagje weg of een vakantie deze herfst?

Een dagje weg tijdens de herfstvakantie

Veel grotere en kleinere attracties en musea zijn tijdens de herfstvakantie nog open en organiseren juist dan extra activiteiten. Ook wordt er tijdens de herfstvakantie een veelheid aan activiteiten georganiseerd die garant staan voor  een dag plezier voor het hele gezin. We geven graag een paar tips:

1. Legobeurs in Zwolle

Legoworld is de grootste Legobeurs ter wereld. Op de beurs zijn vele spectaculaire Lego bouwwerken te vinden. Legoliefhebbers kunnen ook zelf aan de slag en meedoen aan bouwwedstrijden. Legoworld wordt elk jaar georganiseerd in de IJsselhallen in Zwolle.

2. Oktoberfeesten in Sittard

Overgewaaid vanuit Duitsland; het oktoberfeest. Niet alleen bier en lederhosen, maar ook vele andere festiviteiten worden in de Sittard georganiseerd.

3. Stronrace in Workum

De strontrace in Workum kent zijn oorsprong in het vervoer van ‘poep’ vanuit Friesland richting de bollenstreken. Met de komst van kunstmest verdween het vervoer, maar de historie wordt tijdens deze race in stand gehouden. Rondom de race is volop ruimte gemaakt voor vele festiviteiten.

4. Cinekid Festival

In de herfstvakantie wordt dit filmevenement voor kinderen georganiseerd. Uitvalsbasis is de Westergasfabriek in Amsterdam, maar ook op vele andere locaties in Nederland wordt activiteiten georganiseerd en uiteraard mooie kinder- en jeugdfilms vertoond.

5. Kindercultuurfestival de Betovering in Den Haag

Tijdens de herfstvakantie worden ruim 300 voorstellingen en workshops georganiseerd uit binnen- en buitenland, verspreid over zo’n 40 theaters, bibliotheken en musea. Dit alles speciaal voor de leeftijdsgroep van 2 t/m 12 jaar.

6. De Gaasterlandse Natuurweerk

In Gaasterland werken de natuurorganisaties It Fryske Gea, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Gaasterlân Natuerlân nauw samen met bezoekerscentrum Mar en Klif en de IVN-groep Súdwesthoeke. Elk jaar organiseren zij de Gaasterlandse Natuurweek in de noordelijke herfstvakantie.

7. Bockbierfestival Utrecht

Wat hoort er bij de herfst? Juist een bockbiertje. In Utrecht vindt jaarlijks het bockbierfestival plaats. Natuurlijk kan er van vele soorten bockbier geproefd worden, maar ook hapjes en muziek ontbreken niet.

Boek een vakantiepark in Nederland of omgeving

Veel mensen boeken tijdens de herfstvakantie een gezellig weekje in een vakantiepark in Nederland, Duitsland, België of Noord-Frankrijk. Met een beetje geluk is het in de herfstvakantie nog aangenaam weer en zijn er volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Is er toch een herfstbui die langstrekt dan zijn er in veel vakantieparken ook volop binnenactiviteiten.

Zoek de zon op tijdens de herfstvakantie

Wil je in oktober de zon opzoeken. Er zijn nog genoeg mogelijkheden. In de traditionele vakantielanden rond de middellandse zee is het wel koeler dan in de hete zomermaanden. Gemiddeld genomen zijn er iets meer regendagen, maar zonneschijn overheerst nog wel.

Uitgebreid op het strand bakken is er meestal niet meer bij. Maar met temperaturen tussen de 20 en 25 graden is het vaak nog wel aangenaam en goed terrasjesweer. Een extra jas of vest voor in de avond is wel aan te raden.

Ben je op zoek naar temperaturen boven de 25 graden? Bestemmingen zoals de Canarische Eilanden en Aruba bieden die. In Dubai loopt het kwik nog zelfs makkelijk op tot boven de 30 graden.

Op het zuidelijk halfrond van de aarde is het in oktober volop lente. Temperaturen beginnen te stijgen. In Zuid-Afrika liggen de temperaturen rond de 23 graden.
De website voor alle informatie over schoolvakanties en feestdagen in Nederland!