Kerstvakantie 2021

Wanneer is de Kerstvakantie 2021?

Regio
Week
Datum
Noord Nederland
Week 52 t/m 1
25 december 2021 t/m 9 januari 2022
Midden Nederland
Week 52 t/m 1
25 december 2021 t/m 9 januari 2022
Zuid Nederland
Week 52 t/m 1
25 december 2021 t/m 9 januari 2022

Wat te doen in de kerstvakantie?

De kerstvakantie is de tijd van het jaar om er met de familie op uit te gaan. Je kunt bijvoorbeeld naar Oostenrijk, Italië of Frankrijk gaan op wintersport. Je kunt natuurlijk ook heerlijk thuis de vakantie doorbrengen en een aantal uitjes doen!

Op wintersport tijdens de kerstvakantie

Één van de populaire activiteiten tijdens de kerstvakantie is het gaan op wintersport. Naar school gaande kinderen zijn in deze periode minstens 2 weken vrij en hoe leuk is het om de kerstdagen door te brengen in een heerlijk, met sneeuw bedekt, winteroord in het buitenland!

Een aantal voorbeelden van skigebieden waar je naar toe kan gaan tijdens de kerstvakantie-periode:

  • Gastein Valley: een van Europa's grootste resorts met alles van alpineskiën tot langlaufen, snowboarden en rodelen. Daarnaast zijn er veel hotels waar je kunt overnachten.
  • St Anton am Arlberg: hier kunt u niet alleen genieten van een fantastisch landschap, maar ook van uitstekende diensten zoals restaurants, winkels, bars enz. Er zijn tal van mogelijkheden als u ook uw eigen uitrusting wilt huren.
  • Zermatt: Dit prachtige resort is door Lonely Planet-lezers uitgeroepen tot de meest romantische plek van Zwitserland. Het staat al lang bekend om zijn geweldige uitzicht over het Matterhorn-gebergte. U vindt hier tal van accommodatiemogelijkheden.

Naast bovenstaande gebieden zijn er nog tal van gebieden waar je een echte witte en actieve kerst kan beleven met de familie! Wij dromen al weg bij het idee.

Naar de zon tijdens de kerstvakantie

Totaal anders is het gaan op vakantie naar een zonzekere bestemming. Wissel de kou in Nederland in voor een heerlijke warme bestemming om nog even dat zomervakantie gevoel te ervaren. Er zijn vele Nederlands die dit ieder jaar doen. We geven je hier een overzicht van een aantal bestemming waar jij in de winter nog heerlijk kan genieten van de zon:

  • Bonaire & Curaçao: Deze twee eilanden bieden geweldige mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar zon en ontspanning. Als je liever iets rustigers hebt dan de Caraïben, dan zijn deze eilanden ook perfect voor jou.
  • Mauritius: Nog een tropisch paradijs, dat biedt allerlei watersportfaciliteiten en andere attracties. Geniet van een ontspannen vakantie zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over verveling door gebrek aan entertainment.
  • Spanje: Met temperaturen tussen de 20°C en 30°C kun je kiezen uit een van de Spaanse regio's zoals Andalusië, Costa del Sol, Canarische Eilanden of Balearen. Het zijn allemaal zeer aantrekkelijke plaatsen om in de winter te bezoeken.

Kerstmarkten in Nederland en Duitsland

In diverse steden in Nederland en Duitsland worden grote kerstmarkten georganiseerd. De kerstmarkten zijn toch wel het meest populair in Europa. In de Duitse stad Hannover is de kerstmarkt een bijzonder evenement in de Hanzestad met meer dan 80 kraampjes. U vindt er kerstversieringen, smakelijke lekkernijen en een verscheidenheid aan activiteiten en amusement. Ook de kerstmarkten in Berlijn en Keulen zijn een bezoek waard.
 
In Duitsland worden de kerstmarkten traditioneel gehouden in steden die ooit deel uitmaakten van het Heilige Roomse Rijk. Vele zijn nu beschermd als historisch monument. De beste kerstmarkten van Duitsland zijn:
  • Neurenberg: Dit is de grootste markt van Duitsland en biedt meer dan 100 stands met verschillende soorten voedsel, kunstnijverheid en kerstversieringen.
  • Frankfurt: Een enorme openluchtmarkt, die elk jaar in het hart van de stad wordt gehouden. Het is een van de grootste kerstmarkten in Duitsland met meer dan 1.500 winkels en kraampjes waar van alles wordt verkocht, van kerstversieringen tot eten en drinken.

In Nederland zijn er ook veel plaatsen waar u een echt winterfeest kunt meemaken. Er zijn bijvoorbeeld meer dan 100 kerstmarkten in heel Nederland. Er zijn er in het centrum van de steden, en andere buiten de steden. Je kunt op de kerstmarkten op het gebied van eten ook van alles vinden in de verschillende kerstkraampjes zoals glühwein, gepofte kastanjes, kerstlekkernijen en nog veel meer.

De website voor alle informatie over schoolvakanties en feestdagen in Nederland!