Geldigheid studenten OV-chipkaart in vakanties en op feestdagen [2021]

Studenten in Nederland kunnen gratis gebruikmaken van een studenten OV-chipkaart. Afhankelijk van het product dat je kiest kun je als student gratis reizen in het weekend of door de week. Je krijgt dan korting op de momenten dat je niet gratis kunt reizen.

Het is belangrijk om te weten dat je niet altijd gratis kunt reizen gedurende vakanties of op feestdagen met je studenten OV. Het is afhankelijk van je situatie en welk abonnement dat je gebruikt.

Voordat je komt te weten of je gratis kunt reizen in de vakantie of op een feestdagen, moet je uitzoeken welk product je nu hebt. Er zijn twee soorten; het weekabonnement of het weekendabonnement. Je kunt dit vinden op de website van DUO.

Studenten OV in vakanties

De studenten OV-chipkaart kent slechts één vakantie en dat is de zomervakantie-periode, deze periode is van 16 juli 04:00 tot 16 augustus 04:00. In de andere vakanties gelden de normale OV-chipkaart regels die gebonden zijn aan het product dat je hebt gekozen.

Geldigheid studenten OV met weekabonnement in vakanties

Studenten die een OV-chipkaart hebben met een weekabonnement reizen in de periode 16 juli 2021 04:00 tot 16 augustus 2021 04:00 met korting.

Geldigheid studenten OV met weekendabonnement in vakanties

Studenten die een OV-chipkaart hebben met een weekendabonnement reizen het gehele jaar volgens dezelfde voorwaarden. Dit abonnement kent geen vakanties.

Studenten OV op feestdagen

Als je een student bent met een studenten OV-chipkaart dan is het belangrijk om te weten dat op feestdagen andere regels gelden voor het gebruik van het OV-chipkaart abonnement.

Op welke feestdagen gelden andere regels voor de studenten OV-chipkaart?

Er geleden andere regels voor het gebruik van je studentenreisproduct op de volgende feestdagen: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Eerste en Tweede Kerstdag.

Geldigheid studenten OV met weekabonnement op feestdagen

Studenten met een weekabonnement OV-chipkaart reizen op feestdagen van 04:00 tot 04:00 de volgende dag met korting.

Er geldt een uitzondering voor Goede Vrijdag. Op Goede Vrijdag mag je met een weekabonnement vrij reizen.

Geldigheid studenten OV met weekendabonnement op feestdagen

Studenten met een weekendabonnement OV-chipkaart reizen op feestdagen van 04:00 tot 04:00 de volgende dag met korting.

Er geldt een uitzondering voor de dag voor Goede Vrijdag, dag voor Koningsdag, dag voor Bevrijdingsdag en woensdag voor Hemelvaart. Op deze dagen reis je vanaf 12:00 al gratis met een weekendabonnement.
De website voor alle informatie over schoolvakanties en feestdagen in Nederland!