20/08/2021

Hoe geniet je van je vakantie?

Heb je binnenkort een heerlijke vakantie ingepland, maar weet heb je altijd moeite om hier van te genieten? In dit blog vertellen we je hoe je optimaal kunt genieten van je vakantie, want genieten is het belangrijkste van je vakantie. Alles lekker laten gaan en opgaan in de rust en vrijheid die je hebt. We geven je niet alleen tips voor als je weg gaat van huis, maar ook als je tijdens je vakantie thuis blijft.

1. Geniet van het moment

Je zit heerlijk te genieten van het mooie weer in je hangmat of op je lig bed en opeens bedenk je wat je allemaal nog moet regelen voor de volgende dag. Het is juist op zo’n moment belangrijk je gedachten te laten gaan en te genieten van dat moment. Neem nog een heerlijk drankje of ga een stukje zwemmen, zet je gedachten aan de kant en geniet!

2. Zet je telefoon uit

Je kent het, je ligt heerlijk en vervolgens trilt je telefoon omdat je een berichtje krijgt. Ongemerkt besteed je 30 minuten op je telefoon en bedenkt dat je juist op vakantie bent om te genieten van het moment daar. Ons advies is om je telefoon uit te zetten als je even weg bent of even wilt rusten, zo geniet je nog meer van het moment en je vakantie.

3. Ga uiteten

Één van de beste activiteiten om te doen op vakantie is uiteten gaan. Door buiten de deur te eten snuif je optimaal de cultuur op van het land waar je bent. Ga buiten je comfort-zone en bestel eens iets wat je nog niet kent en nog nooit hebt gehad. Dit is één van de manieren om nog meer te genieten van je vakantie!

4. Boek een activiteit

Het is natuurlijk heerlijk een all-you-can-eat resort waar je niet hoeft na te denken, maar hoe leuk is het om het resort af te gaan en iets te gaan beleven. Om meer uit je vakantie te halen en er van te genieten raden wij aan om een activiteit te gaan boeken. Door een activiteit te gaan doen ben je actief en krijg je veel meer te zien van de plek waar je op vakantie bent. Zo geniet je na de vakantie nog heerlijk thuis na!

5. Zorg voor genoeg budget

Een belangrijke tip is om te zorgen voor genoeg budget. Op vakantie wil je op alle momenten willen nadenken over geld, want een laag budget zorgt ervoor dat je bij elke activiteit moet nadenken of het binnen het budget past. Het optimale budget per persoon verschilt per vakantiebestemming.

Kijk online hoeveel een lunch of diner bij een restaurant gemiddeld kost op je vakantie locatie. Bekijk daarnaast van tevoren hoeveel activiteiten gemiddeld kosten. Als je een inschatting hebt gemaakt is het slim om ruim boven je schatting te zitten, zo heb je zeker weten genoeg budget voor je vakantie!

We hopen dat je met bovenstaande tips hebt geleerd hoe je optimaal geniet van je vakantie. Denk niet te veel na, laat je niet te veel afleiden door je telefoon en probeer te genieten van alle momenten! Als laatste tip raden we aan de cultuur te proeven door heerlijk uiteten te gaan en leuke activiteiten te ondernemen.

De website voor alle informatie over schoolvakanties en feestdagen in Nederland!