28/10/2021

Een rondreis door Indonesië: Een Must-Do

Ik was er voor de eerste keer, en het was als niets wat ik ooit eerder had meegemaakt. De mensen waren zo vriendelijk, het weer was perfect, en er waren genoeg dingen te doen. Er zijn veel ongelooflijke plaatsen die je kunt zien in Indonesië, van weelderige regenwouden tot prachtige bergen. Deze blogpost geeft je een idee van wat je te wachten staat als je besluit een rondreis te maken door dit geweldige land!

Waarom je Indonesië zou moeten bezoeken

Er zijn vele redenen om Indonesië te bezoeken. Misschien ben je al in andere landen in de regio geweest, en nu vraag je je af wat andere plaatsen te bieden hebben. Of misschien ben je nog nooit buiten je eigen land geweest, en is dit de eerste keer dat je internationaal reist. Hoe dan ook, er zijn een heleboel ongelooflijke dingen te beleven in Indonesië, waardoor ik zo snel mogelijk terug wil!

De cultuur in Indonesië

Er zijn veel redenen om Indonesië te bezoeken, maar een van de belangrijkste redenen is de cultuur. In het hele land vind je verschillende culturen die allemaal verschillende waarden en overtuigingen hebben. Wat ik echt interessant vond, was dat veel mensen nog steeds geen gebruik maken van moderne technologie! In sommige gebieden is het makkelijk om mensen smartphones of laptops te zien gebruiken terwijl ze over straat lopen. Maar in andere gebieden zie je misschien niemand met een smartphone of een computer.

De mensen in Indonesië

De mensen in Indonesië zijn erg vriendelijk. Het is gemakkelijk om een gesprek aan te knopen met iemand op straat, en je zult bijna altijd een glimlach (of tien!) krijgen. Ze zijn altijd blij om je te helpen als je de weg nodig hebt, of je kunt zelfs iemand vinden die Engels spreekt! Ik heb gemerkt dat de mensen in Indonesië snel reageren als ze iemand in nood zien. Als ze bijvoorbeeld zien dat iemand wordt gepest, is er meestal wel iemand in de buurt die even helpt.

Top 5 bezienswaardigheden van Indonesië

De top 5 bezienswaardigheden van Indonesië is zeker niet gemakkelijk te kiezen. Ik heb door veel verschillende plaatsen in het land gereisd, waaronder Sumatra, Java, en Bali. De tempels in Prambanan, Borobudur, en Selogriyo zijn enkele van de meest populaire plaatsen om te zien. Maar er zijn zoveel mooie tempels! Als je op zoek bent naar iets meer natuur, Toraja staat bekend om zijn rijstterrassen en kalksteenheuvels.

Zoals je hebt kunnen lezen is er dus van alles te zien en te beleven in het altijd mooie Indonesië. Boek vandaag nog je rondreis Indonesië!

De website voor alle informatie over schoolvakanties en feestdagen in Nederland!