20/10/2021

De Ardennen zijn geschikt voor jong en oud en biedt tal van mogelijkheden

Vrijwel iedereen kent de Ardennen wel gelegen in het Belgische Wallonië.  Er zijn echter nog steeds veel Nederlanders waaronder ook vele kampeerliefhebbers die nog nooit in de Ardennen zijn geweest. De Ardennen is een heuvelrijk gebied vol met prachtige uitzichten en wonderschone natuur. De Ardennen zijn voor het grootste gedeelte gelegen in Wallonië maar lopen ook door Frankrijk en Luxemburg. De Ardennen biedt vertier voor jong en oud en een groot aantal mogelijkheden aan buitenactiviteiten. 

Campings vind je dan ook op meerdere plaatsen in dit toeristvriendelijke gebied waar je vaak in het Nederlands uit de voeten kan. Veel mensen denken dat de Ardennen slechts en alleen zijn voor actieve buitensporters maar niks is minder waar. In de Ardennen kun je ook zeer goed terecht voor een rustgevende kampeervakantie aan de rivier waar je diverse bezienswaardigheden kan bezichtigen, zoals een van de vele kastelen, de pittoreske dorpjes of de Grotten van Han.

Het feit dat de Ardennen op slechts enkele uren rijafstand van Nederland liggen maakt dit gebied tot een van de beste kampeerlocaties voor Nederlanders. Niet alleen voor een lange zomervakantie maar ook om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen is een midweek of een lang weekend Ardennen echt een uitkomst. Wanneer je zelf niet over een tent, vouwwagen of caravan bezit dan is er nog geen man overboord, want de vele campings in het gebied bieden nog meer faciliteiten wanneer het gaat om accommodaties. 

Zo is er op veel campings ook een mogelijkheid om gebruik te maken van een huurcaravan of een blokhut. Op de grotere campings zijn ook reisaanbieders als Vacancesoleil en Eurocamp aanwezig, waar je tenten en kampeeraccommodaties van kan huren. Zo hoef je slechts je tas met kleren in de achterbak te gooien en kan je vakantie direct beginnen!

De Ardennen bieden het ideale klimaat voor een actieve outdoor vakantie

Het weer in de Ardennen is relatief zacht te noemen en is dan ook zeer geschikt voor mensen die niet heel erg houden van hele warme temperaturen zoals in Zuid-Europa. In de winter ligt er vaak sneeuw in de Ardennen en kun je zelfs skiën. In de zomer zorgt dit weer voor volle rivieren waar je prachtig in kan kanoën, zwemmen en vissen.

Veel van de campings in het gebied zijn gelegen aan de oevers van de rivieren waar je soms vanaf de camping al kan beginnen met diverse buitenactiviteiten, zoals een kanotocht. Ook fietsers en mountainbikers kunnen hun hart ophalen. Met vele fraaie trails, is Mountainbiken Ardennen altijd enerverend. Veel scholieren en studenten weten dit gebied ook het hele jaar door te vinden voor werkweken en introductiekampen. Er zijn dan ook verschillende campings die helemaal ingericht zijn op grote groepen en scholieren en studenten een onvergetelijke tijd bezorgen.

De website voor alle informatie over schoolvakanties en feestdagen in Nederland!