Sinterklaas 2015

Geschiedenis Sinterklaas

Sinterklaas wie kent ‘m niet? Maar ken je de geschiedenis van onze Goedheiligman? Sinterklaas stamt af van Sint Nicolaas uit Myra, Turkije. Hoe is Sint Nicolaas Sinterklaas geworden en waarom zien wij Spanje als zijn thuisland? Hier bestaan diverse theorieën over, maar geen enkele is bewezen. Wil je toch meer weten over zijn geschiedenis, dit lees je hier.

Op bezoek bij Sinterklaas

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 november. Maar Sint zit niet stil en doet nog vele plaatsen, sportkantines en bedrijfsrestaurants aan. Wil je Sinterklaas graag bezoeken? Wij hebben een overzichtje voor je gemaakt waar je de Sint dit jaar kan vinden. Zorg wel dat je voorbereid bent en leer de belangrijkste sinterklaasliedjes nog even goed uit je hoofd.

Surprise maken

Sinterklaas is ook weer de periode van de surprises. Sta je onder tijdsdruk omdat je snel een surprise moet maken? Geen probleem, wij helpen je graag. Je vindt op onze website diverse tips voor een leuke en unieke surprise. Verder vind je hier tips voor het maken van een mooi gedicht en het vinden van leuke cadeautjes.

Sinterklaasintocht

Weet Sinterklaas ook dit jaar Nederland weer te vinden? Zal zijn stoomboot de lange reis naar Nederland zonder problemen afleggen en zijn alle pakjes wel aan boord? Elk jaar is het weer spannend. Hoe zal het dit jaar aflopen..

Lees snel verder waar Sinterklaas dit jaar zijn landelijke intocht viert. Weten wanneer Sinterklaas bij jou in de buurt aankomt? Kijk snel op het overzicht met Sinterklaasintochten.

Bekijk de intochten

Sinterklaasliedjes

Ken jij alle Sinterklaasliedjes uit je hoofd? Kun je uit volle borst meezingen als Sinterklaas dit jaar je met een bezoek verrast of weet je nog een leuk liedje bij het zetten van je schoen?

We hebben een top 10 samengesteld van populaire Sinterklaasliedjes. Bekijk de liedjes en zing mee. We hebben de tekst van de liedjes erbij gezet dan kan je snel nog een paar liedjes uit je hoofd leren.

Bekijk de Sinterklaasliedjes

Surprise maken

Mag je dit jaar een surprise maken, maar zit je toch een beetje in de stress wat je moet maken? Geen nood! We geven je graag wat tips voor het maken van een spetterende surprise. Lees hoe je goed voorbereid en op tijd met een geweldige surprise op de proppen kunt komen.

Leer surprises maken