Geschiedenis Sinterklaas

Sinterklaas wie kent ‘m niet? Maar ken je de geschiedenis van onze Goedheiligman? Sinterklaas stamt af van Sint Nicolaas uit Myra, Turkije. Hoe is Sint Nicolaas Sinterklaas geworden en waarom zien wij Spanje als zijn thuisland? Hier bestaan diverse theorieën over, maar geen enkele is bewezen. Wil je toch meer weten over zijn geschiedenis, dit lees je hier.

 

Op bezoek bij Sinterklaas

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit ieder jaar rond mid-november plaats, maar Sint zit niet stil en doet nog vele plaatsen, sportkantines en bedrijfsrestaurants aan. Wil je Sinterklaas graag bezoeken? Wij hebben een overzichtje voor je gemaakt waar je de Sint dit jaar kan vinden. Zorg wel dat je voorbereid bent en leer de belangrijkste sinterklaasliedjes nog even goed uit je hoofd.

Surprise maken

Sinterklaas is ook weer de periode van de surprises. Sta je onder tijdsdruk omdat je snel een surprise moet maken? Geen probleem, wij helpen je graag. Je vindt op onze website diverse tips voor een leuke en unieke surprise. Verder vind je hier tips voor het maken van een mooi gedicht en het vinden van leuke cadeautjes.

Sinterklaas gedichten

Sinterklaas gedichten

Liedjes

Sinterklaasliedjes

Sinterklaas surprise

Sinterklaas surprises