Eens iets anders doen tijdens de Kerstdagen? Boek dan een zonvakantie en ontvlucht de koude, grijze en winterse dagen die zo typerend zijn voor Nederland tijdens de decembermaand. Er zijn talloze opties voor mensen die de kerst niet in eigen land door willen brengen en liever willen genieten van een zonvakantie. Variërend van een zonvakantie in een Zuid-Europees land tot een vakantie in de Caraïben of een ander tropisch land.

Zonvakantie kerst in Zuid-Europa
Voor relatief weinig geld genieten van de zon tijdens de kerstdagen kan in zuidelijke landen als Italië, Spanje en Portugal. Hoe zuidelijker de bestemming hoe warmer en groter de kans dat er meer zon zal schijnen. In de iets noordelijker gelegen bestemmingen van eerder genoemde landen is de kans op lage temperaturen en sneeuw iets groter, alhoewel nog steeds vele malen minder dan in Nederland. Het voordeel van een zonvakantie in Zuid-Europa is niet alleen het feit dat de prijzen redelijk zijn, maar dat de bestemmingen ook binnen een paar uur vliegen te bereiken zijn. Dit maakt de zonvakantie tijdens de kerstdagen ook aantrekkelijk voor een korte vakantie van een week. Daarnaast zijn Europese zonvakantie bestemmingen ook prima te doen voor gezinnen met (kleine) kinderen die de schoolvakantie graag in een warm land door brengen. Bovendien kan de kerstsfeer in zuidelijke landen meegemaakt worden, wat een belevenis op zich kan zijn.

Kerst zonvakantie in de tropen
Heeft u wat meer tijd en geld te besteden? Dan is een zonvakantie in de tropen een aanrader. Tropische bestemmingen liggen niet om de hoek en er moet gerekend worden op minimaal 7 uren vliegtijd. Om optimaal te kunnen genieten is het raadzaam een zonvakantie naar tropische oorden te boeken als u er zeker twee weken voor uit kunt trekken. Voor de keuze in tropische bestemmingen zijn er tal van mogelijkheden, hierbij valt te denken aan Hawaï, maar ook Curaçao, Aruba of Bonaire voldoen aan alle vereisten voor de tropen. Aangename temperaturen, veel zon en lekker eten, onderwijl genietend van de tropische kerstsfeer, de mogelijkheden zijn legio.

Zonvakantie in Australië tijdens de kerst
Wilt u eens iets heel anders? Boek dan tijdens de kerst een zonvakantie naar het verre Australië. Het uitgestrekte land (continent) biedt toeristen een gemoedelijke, zomerse kerstvakantie met veel zon, aangename temperaturen en diverse mogelijkheden om te genieten. Van heerlijk luieren in de zon tot actief surfen, Australië als zonnige bestemming tijdens de koude decembermaand heeft het allemaal.