Voorjaarsvakantie 2015

Regio
Week
Datum
Noord Nederlandweek 921 februari t/m 1 maart
Midden Nederlandweek 921 februari t/m 1 maart
Zuid Nederlandweek 814 februari t/m 22 februari

Voorjaarsvakantie  2016

Regio
Week
Datum
Noord Nederlandweek 927 februari t/m 6 maart
Midden Nederlandweek 820 februari t/m 28 februari
Zuid Nederlandweek 820 februari t/m 28 februari

Voorjaarsvakantie, Carnavalsvakantie, Krokusvakantie

De voorjaarsvakantie is een term die wordt gebruikt voor de eerste lange schoolvakantie in het voorjaar. Vroeger werd dit ook wel de krokusvakantie genoemd. In het zuiden is vaak sprake van de carnavalsvakantie. De datum van carnaval kan echter elk jaar sterk verschillen, terwijl de voorjaarsvakantie meer een vast moment heeft  in doorgaans week 8 of 9 van het jaar.

De data voor de voorjaarsvakantie zijn dan ook adviesdata waar scholen vanaf kunnen wijken. Met name in het zuiden van het land zal de voorjaarsvakantie verplaatst worden naar de carnavalsperiode als deze niet met de voorjaarsvakantie overeenkomt. In 2015 vindt carnaval van 15 t/m 17 februari (week 8) plaats. Carnaval valt dus in de voorjaarsvakantie. In 2016 vindt carnaval plaats van 7 t/m 9 februari (week 6) en komen de data dus niet overheen.

Lekker carnaval vieren

Ben je een carnavalsvierder dan kun je lekker uit je dak gaan tijdens de carnaval. Op Fedia vind je uitgebreide informatie over carnaval. Kijk snel!

Naar de wintersport

De voorjaarsvakantie valt doorgaans medio februari. Een prima tijd nog om op wintersport te gaan. De temperaturen beginnen al wel te stijgen en de zon krijgt al meer kracht. Lekker om een mooie bruine ‘toet’ te krijgen, maar het risico dat de sneeuw van mindere kwaliteit wordt is er ook. Kijk dus even hoe sneeuwzeker je bestemming is. De aanwezigheid van sneeuwkanonnen kan helpen en verder is niet alleen de hoogte van de skigebieden bepalen, maar ook de ligging van het skigebied. Zo kennen de gebieden in Noorwegen, Zweden, Fins Lapland vrij grote sneeuwzekerheid en is ook Tsjechië ondanks de lagere ligging vaak vrij sneeuwzeker.

Naar de zon

Ben je de winterse kou in Nederland wel zat en schiet het je niet genoeg op met de zon? Dan zoek je toch lekker de zon op. Rond de Middelandse Zee is het nog niet echt aangenaam vertoeven. Vanaf half februari begint het wel aangenamer te worden op de Canarische Eilanden en neemt daar de regenkans ook weer af. Ook een land als Mexico is een aanrader qua temperatuur.