Intocht Sinterklaas

Landelijke intocht Gouda

De grote landelijke intocht van Sinterklaas 2014 vindt plaats in Gouda. Op zaterdag 15 november zal de Sint binnen komen stomen met zijn boot samen met zijn Pieten. Uiteraard zal de intocht zoals elk jaar ook dit jaar live op televisie uitgezonden worden.

Maar de Sint komt niet alleen naar Gouda. Met behulp van verschillende hulpsinterklazen maakt hij een grote tour door Nederland. Hieronder hebben we de data voor de intochten in de grootste plaatsen van Nederland op een rij gezet.

Intocht AmsterdamIntocht Sinterklaas

Direct op de zondag na de landelijke intocht, komt de Sint naar Amsterdam, op 16 november. Via de Amstel vaart hij naar het scheepvaartmuseum waar hij aan land komt. Daarna gaat hij te paard door de stad met een speciaal programma op de Dam en een toespraak van het balkon van de Stadsschouwburg.

Intocht Almere

De Sint doet Almere dit jaar aan op zaterdag 15 november. De burgemeester zal hierbij aanwezig zijn en zal hem om 12.00 uur verwelkomen in de stad. Hieromheen is een heel programma gepland welke zal eindigen om 13.00 uur. De rest van de dag zijn er tot 16.00 uur verschillende gratis activiteiten georganiseerd zoals het rijden in een treintje, springkussens, draaimolen, zweefmolen en je kan in de partytent meedoen aan diverse spelletjes.

Na 13.00 uur zal de Sint zich begeven naar Almere Centrum, met het eindpunt het stationsplein. De Sint en zijn Pieten worden de hele stoet lang ondersteund door de fanfare en een looporkest. Rond 15.00 uur komt de Sint aan op het Stationsplein en zal hij ontvangen worden. Het publiek is van tevoren al flink opgewarmd door het Pietenorkest en de Bellenblaaspieten. Om 16.30 uur is het evenement afgelopen.

Echter bezoeken de Sint en zijn Pieten op 22 november Almere Buiten. Zij komen dan om 12.00 uur per trein aan op het station en vertrekken dan naar Doemere waar zij om 13.00 uur verwacht worden. Tot 14.00 uur is de Sint aanwezig in het winkelcentrum Buitenmere, waarna zij hun weg vervolgen van Westeinde naar Noordeinde. Tot 15.00 uur kan je ze op diverse locaties in het centrum tegenkomen.

Intocht Breda

Op zaterdagmiddag 15 november komt om 14.00 uur de Sint aan in Breda. Hierna start tussen 14.30 en 14.45 uur de stoet door de binnenstad. Als hij aankomt op de Grote Markt wordt hij ontvangen en zullen er diverse optredens plaatsvinden van de Gebroeders Ko en de DJ Pieten van DJ school Breda. De Feestpieten zijn al vanaf 13.45 uur bezig om de kinderen te vermaken. Rond 16.30 uur neemt de Sint weer afscheid.

Sinterklaas Den HaagIntocht Sinterklaas

Ook weet de Sint op de zelfde dag als de landelijke inkomst Den Haag aan te doen. Dus ook op zaterdag 15 november. De Sint komt rond 11.30 uur aan in de haven van Scheveningen waar hij na een uur aan zijn weg naar het Plein begint. De Sint en de praalwagens komen daar rond 16.15 uur aan. Maar al vanaf het begin van de dag zijn hier al veel pieten aanwezig om er een leuk feestje van te maken.

Intocht Eindhoven

De intocht in Eindhoven staat gepland op zaterdag 15 november. Het podiumprogramma begint om 11.30 uur op de Markt in Eindhoven, een uurtje later begint de optocht door de binnenstad. De burgemeester van de stad heet Sinterklaas welkom om 13.00 uur waarna daarna diverse optredens beginnen tot 14.00 uur.

De Sint komt aan in het Eindhovens Kanaal aan de Kanaaldijk-Noord. Vanuit daar begint de optocht naar de stad, als eindpunt het 18 Septemberplein. Kinderen krijgen hier de mogelijkheid om de Sint knutselwerkjes en tekeningen aan te bieden.

Van 12.30 tot 15.30 uur kan je ook meedoen aan het Pietenspelparcours en Madame Taart op de Markt.

Intocht Groningen

Op zaterdag 15 november komt Sinterklaas aan in Groningen. Zowel in het water, als op het land belooft het een hele stoet te worden. Sinterklaas komt namelijk met zes schepen aan! Als de Sint om 13.30 uur het land bereikt, begint de stoet door de stad. Deze stopt om 15.30 uur op het Broerplein, de burgemeester zal Sinterklaas hier ontvangen.

Maar voordat de Goedheiligman aankomt op het Broerplein staat er al een leuk programma klaar voor de kinderen met onder andere Ernst & Bobbie. Uiteindelijk sluit Femke Meines, winnares van het Junior Songfestival 2012 het programma af.

Intocht Nijmegen

De Sint zal ook een bezoek brengen aan Nijmegen. Op zaterdag 15 november komt Sinterklaas aan op de Waalkade. Hier is een kort programma voor de Sint samengesteld voordat hij zal beginnen aan zijn rondrit door het centrum met als eindpunt de Waagh waar ook weer een programma voor de Sint en zijn Pieten is voorbereid. Om 15.40 uur is de intocht afgelopen.

Sinterklaasintocht Rotterdam

Na zijn aankomst in Gouda, gaat de Sint als een speer door na Rotterdam. Op zaterdag 15 november komt de Sint in Rotterdam aan.  De show begint op het Willemsplein en voert vervolgens via de Witte  de Withstraat, de Nieuwe Binnenweg, de Mauritsweg en straat, naar de Aert van nesstraat naar de Meent en de eindshow vindt plaats op het Grotekerkplein rond half vier.

Intocht TilburgIntocht Sinterklaas

Ook in Tilburg komt de Sint op zondag 16 november aan. Rond 12.00 uur kan je de Pakjesboot aan zien komen in de Piushaven.

Intocht Utrecht

Op zondag 16 november komt de Sint met zijn Pieten in Utrecht aan. De stoet zal vertrekken om 12.00 uur met een vaartocht over de Oude Gracht waar zij om 13.15 uur aankomen bij de Weerdsluis. Het feest begint daar al om 12.30 uur, waar ook diverse optredens plaatsvinden. Om 14.45 uur komt de optocht aan bij het Domplein, waar het programma om 13.00 uur al begint. Om 15.30 uur is het einde programma.

Op het Stadhuisplein staat ook een leuk programma klaar. Kinderen kunnen hier spelletjes spelen, muziek maken en natuurlijk neemt de Sint ook een aantal cadeautjes mee. De optocht komt hier rond 14.30 uur langs en rond 16.00 uur is het feest hier over.