Op zoek naar tweedehands spulletjes? Interesse in oude ambachten of leuke activiteiten? In Nederland vinden volop Pinkstermarkten plaats. Wat de insteek ook is, gezelligheid vindt u altijd.

Het gezellige plaatsje Altforst in Gelderland staat elk jaar weer op zijn kop gedurende de Pinksterdagen. Onder de naam PinksterVaria wordt voor elk wat wils georganiseerd. Het Fierljeppen en Apenslingeren waren de basis voor dit evenement. Tegenwoordig vindt u er een jaarmarkt en vele attracties.

De Pinkstermarkt in  Brummen (Gelderland) vindt elk jaar plaats op 2e pinksterdag.  De markt trekt jaarlijks ongeveer 15.000 bezoekers. In de 200 kramen vindt u curiosa, kunst, boeken, planten en hobby thema’s. Ook gezellig met kinderen door de draaimolen, poppenkast en knuffeldieren.

Op tweede Pinksterdag vindt in Zuidlaren de jaarlijkse Pinkstermarkt plaats. Meer informatie vind u op de website van de organisatie.

In de provincie Groningen wordt in Leek de jaarlijkse Pinkstermarkt georganiseerd. Deze markt wordt al sinds de 18e eeuw georganiseerd en mag dus met recht een traditie genoemd worden.

In Apeldoorn wordt eerste Pinksterdag een vlooienmarkt georganiseerd in de Americahal. Op zoek naar het ultieme koopje, ga kijken in Apeldoorn.

De Appelparade vindt plaats van 6 t/m 9 juni 2014 op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Het is een nieuw vrolijk festival dat draait om shoppen, theater en muziek. Het festival is de opvolger van de Olmenhorst Voorjaarsfair.

Ook in Zeist in de provincie Utrecht vindt een Pinksterfair plaats. De fair staat in het teken van mode en lifestyle. De locatie – slot Zeist – zorgt voor de perfecte aankleding van dit evenement.

Zon, zand en zee? Met een beetje mooi weer erbij wordt het een unieke ervaring. De Pinkstermarkt op 8 juni op de boulevard in Vlissingen.

De Pinkstermarkt in Panningen (Limburg) trekt jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers. De markt is 3 km lang en u vindt er zo’n 450 kraampjes met diverse artikelen en kleine attracties. De terrasjes stromen bij mooi weer snel vol! De markt wordt georganiseerd op pinkstermaandag.