Kerstmarkt Valkenburg

Helemaal in de kerstsfeer komen? Of gewoon dol op de sfeer die rondom kerst hangt? De versieringen, de lichtjes, de gezelligheid? Vergeet de traditionele kerstmarkt en kom naar Kerststad Valkenburg. Kerststad Valkenburg is veel meer dan gewoon een kerstmarkt. De hele stad ademt de sfeer van kerst. Overal hangen sfeervolle lichtjes, er staan kerstbomen en er is in de hele stad van alles te doen.

Kerstmarkten in de grotten van Valkenburg
De 2 grotten die Valkenburg rijk is zijn voor deze gelegenheid omgetoverd tot kerstmarkten. In de Fluweelengrot vindt u naast de prachtige sculpturen en wandschilderingen ook prachtige kerstdecoraties en tal van stands met cadeau- en kerstartkelen. En nog leuker, speciaal voor deze gelegenheid heeft de Kerstman zijn intrek genomen in de Fluweelengrot en mag u een kijkje nemen in de cadeaukamer en zijn slaapkamer! Maar ook de rendieren en de arreslee zijn er te vinden.

In de Gemeentegrot, aan de voet van de Cauberg, vindt de oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa plaats. Het unieke ondergrondse gangenstelsel is helemaal ingericht in de kerstambiance en herbergt een sfeervolle markt.

Santa’s Village
Maar ook bovengronds valt er genoeg te zien en te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld Santa’s Village, met een nostalgische draaimolen, kerststalletjes, het huis van de Kerstman en zelfs een schaatsbaantje. Of geniet van een culinaire wandeling door Valkenburg, waarbij u kunt genieten van de mooie kerstsfeer en bij verschillende restaurants heerlijke amuses krijgt voorgeschoteld. Al wandelend door Valkenburg zult u steeds versteld staan van wat er allemaal te zien en te beleven valt!

Vanaf  half november
Van half november tot half december kunt u de kerstmarkten bezoeken. De bovengrondse activiteiten lopen door tot begin januari. Kerststad Valkenburg is elk jaar weer een happening die u eigenlijk niet mag missen. Niet alleen om in de kerstsfeer te komen, maar vooral om de kerstsfeer ook echt te beleven!