Kerstmarkt Münster

De adventstijd in Münster is ieder jaar een heel bijzondere ervaring. De oude koopmanshuizen, kerken, restaurantjes en musea geven de stad een unieke sfeer.  In totaal zijn er 5 kerstmarkten in Münster die allemaal op steenworp afstand van elkaar liggen.

Kerstmarkt bij het stadhuis
Deze romantische Münster kerstmarkt, op de binnenplaats van het stadhuis, wordt elk jaar feestelijker en sprookjesachtiger. De markt telt een groot aantal kramen die een enorm scala aan speelgoed, decoraties en ambachten, maar ook snoepjes, snacks en warme dranken aanbieden.

Kerstmarkt bij de Lamberti kerk
Bij de machtige Lamberti kerk, omringd door historische arcaden huizen , is de St. Lamberti kerstmarkt te vinden alweer een 22 meter hoge kerstboom staat omringd door kleine blauwe puntdak kraampjes , waar vooral kerstversiering , speelgoed en kerst goodies worden aangeboden . De houten huizen geven de markt een zeer huiselijke sfeer. Deze markt sluit altijd op 22 december, een dag voor de andere markten.

Münster Kiepenkerl 
Rond het monument van Münster Kiepenkerl vindt u de andere kerstmarkt met schilderachtige kleine stands die verwennerij combineren met de traditie. Westfaalse specialiteiten en gevarieerd handwerk nodigen u uit om te blijven hangen en gezellig te genieten.

Aegidii Kerstmarkt
De Aegidii Kerstmarkt trekt jaarlijks bezoekers door de indrukwekkende kerststallen en een 6 – meter hoge houten piramide. Het is een sprookjeswereld met vele aantrekkelijke kraampjes voor de hele familie.

Giebelhüüskesmarkt 
De Giebelhüüskesmarkt is de nieuwste kerstmarkt in Münster. Tegen de historische muren van het Überwasserkirche kunnen bezoekers genieten van veel vakmanschap en een verscheidenheid aan speciale traktaties. De romantische sfeer laat u heerlijk ontspannen terwijl u kunt genieten van wafels en glühwein. Ook de Giebelhüüskesmarkt sluit op 22 december.