Kerstmarkt Maastricht

Op zoek naar een van de leukste kerstmarkten van Nederland? Dan moet u de kerstmarkt in Maastricht bezoeken. De Maastrichtse kerstmarkt begint elk jaar al eind november.

Magisch Maastricht
Elk jaar wordt de Vrijthof geheel volgens traditie omgetoverd tot een echt kerstparadijs. Kosten noch moeite worden gespaard om de juiste sfeer te creëren door middel van versiering en lichtjes. Winterse taferelen uitgebeeld met levensgrote ijsberen, ijspegels, sneeuw en de arrenslee van de kerstman maken het straatbeeld van de Vrijthof in Maastricht compleet.

Niet alleen lichtjes, kerstversiering en muziek brengen bezoekers in de juiste sfeer, maar ook de vele kraampjes zelf bieden een ieder voldoende om zich te verwonderen en in kerststemming te komen. Of het nu om een last minute kerstcadeau gaat, een kopje warme chocolademelk of kerstversiering, op de kerstmarkt in Maastricht vindt u het werkelijk allemaal.

Speciaal voor kinderen
En niet alleen volwassenen kunnen zich prima vermaken op de jaarlijks terugkerende kerstmarkt. Ook voor kinderen is er voldoende te zien en te beleven. Een grote ijsbaan, waar naar hartenlust geschaatst kan worden, een reuzenrad en een groot ouderwets carrousel zorgen voor voldoende vermaak. Daarnaast bezoekt de Kerstman zelf elk jaar de kerstmarkt, waar kinderen hem een hand kunnen geven of met hem op de foto mogen.

Lichtroute
Behalve de Vrijthof worden ook alle omliggende straten betrokken bij het naderende kerstfeest. Versierd met honderden kerstlichtjes en decoraties worden de pleintjes en steegjes op inventieve wijze met elkaar verbonden. Een sensationele lichtroute, die door nabijgelegen straten voert en uiteindelijk allemaal direct naar het Vrijthof toe leiden, maakt een wandeling door de binnenstad van Maastricht met de leukste kerstmarkt van Nederland compleet.

Vrijthof Paviljoen
Na al het winkelen en verwonderen heerlijk bijkomen in het Vrijthof Paviljoen, dat eveneens deel uit maakt van de kerstmarkt in Maastricht. Heerlijk uitrusten en ondertussen genieten van een gevarieerd programma met live optredens van verschillende artiesten. Bij de Vrijthof zult u zich geen moment vervelen. Een lekker hapje en drankje completeren ten slotte een bezoekje aan de Maastrichtse kerstmarkt bij uitstek.