Kerstmarkt Gent

Dat Gent een prachtige stad is, hoeft geen betoog. Met z’n prachtige historische gebouwen en z’n gezellige pleinen is het een plaats waar mensen graag een paar dagen doorbrengen. Maar kent u ook het winterse Gent?

Vanaf 2013 meer kramen
De kerstmarkt van Gent stond altijd bekend als knus en gezellig, maar vrij klein. Vanaf 2013 is daar verandering in gekomen. Het aantal kramen is uitgebreid van zo’n 50 naar bijna 150 en de hele binnenstad is in de maand december omgetoverd tot een sfeervol, feestelijk kerstgebeuren. De knusheid en gezelligheid zijn gebleven, maar er is nu meer te genieten dan ooit.

Gentse Winterfeesten
Waren er voorheen op verschillende pleinen losse attracties te vinden, zoals een reuzenrad, een schaatsbaan en de eigenlijke kerstmarkt; onder de naam Gentse Winterfeesten is er vanaf 2013 één geheel van gemaakt. Vanaf de Korenmarkt, waar een kleine kermis staat, slingeren kerstkramen in de vorm van houten chalets zich door de binnenstad. Het letterlijke hoogtepunt is het meer dan veertig meter hoge reuzenrad op het Sint-Baafsplein.

De Sint-Baafskathedraal
Op dit plein kunt u ook de beroemde Sint-Baafskathedraal bewonderen, ‘s avonds prachtig verlicht en zeer de moeite waard om te bezoeken. Binnen in de kathedraal kunt u even de kerstdrukte ontvluchten om de olieverfpanelen te bewonderen van De aanbidding van het lam Gods.

Belgische lekkernijen
Stort u zich weer in het gewoel, dan is het misschien tijd voor een glas glühwein of een mok warme chocolademelk. Natuurlijk vergezeld van een typisch Belgische lekkernij als poffertjes of een zoete wafel. Wie zin heeft in een sportieve afwisseling, kan de schaatsen onderbinden. Op het Emiel Braunplein is een schaatsbaan opgespoten van 770 vierkante meter. Met echte kerstbomen er omheen, alsof je in het bos schaatst.

Voor elk wat wils dus, op de kerstmarkt in Gent. Een aanrader.