Kerstmarkt Düsseldorf

De tradiotionele kerstmarkt van Düsseldorf verandert de stad van half november tot net voor de kerst in een prachtige sterrenzee vol gezellig koopplezier. Een echt feest waar u voor van harte bent uitgenodigd.

Veelzijdige kerstmarkten
De kerstmarkt in Düsseldorf is een begrip en het is voor duizenden Nederlanders een traditie om elk jaar naar Düsseldorf af te reizen. Dat is niet onbegrijpelijk: Düsseldorf heeft een van de grootste en meest veelzijdige kerstmarkten van Europa. Hij bestaat uit verschillende markten die over het centrum verspreid zijn met elk hun eigen thema. Dit kan variëren van een engeltjesmarkt tot een marktplein compleet in 19de eeuwse Jugendstil.

Marktplatz
Op de Marktplatz is de grootste markt. Aan de Marktplatz zit ook een toeristisch informatiepunt, waar u plattegronden van de stad kunt krijgen met alle locaties van kerstactiviteiten. Naast meer dan 200 kraampjes is er straattheater, schaatsplezier en zijn er ouderwetse kermisattracties zoals carrousels en een reuzenrad. Oude ambachtelijke producten zijn te koop, maar er is ook alles op het gebied van de nieuwste kersttrends.

Smaakavontuur
Verder is er genoeg aan smaakavontuur te beleven: gepofte kastanjes, verse pretzels, natuurlijk bratwurst en heerlijk Duits bier. Kortom: de kerstmarkt in Düsseldorf is een belevenis vol kerstplezier. Komt u ook van de kerstsfeer proeven? De glühwein staat al klaar!