Kerstmarkt Brugge

In Brugge vindt u een kerstmarkt die u beslist een magische dag zal bezorgen. De markten bestaan niet alleen uit diverse opvallend mooie kraampjes: ook ijstpistes en kerstlopen worden opgezet en georganiseerd. De stemmige kerstverlichting zorgt voor een ultieme kerstsfeer in de Brugse straten. In november openen de Brugse kerstmarkten, te vinden op de Markt en het Simon Stevinplein.

Hartverwarmend schaatstochtje
Tijdens de wandeling over deze mooie markt, kunt u uiteraard genieten van een warm drankje en hapje. U zult ogen en oren te kort komen. Het aanbod in kerstartikelen en cadeautjes is overweldigend en u zult ongetwijfeld thuis komen met prachtige souvenirs.

Naast shoppen kunt u ook genieten van de nodige lichaamsbeweging: schaatsplezier! De kerstmarkt in Brugge beschikt namelijk over een ruime schaatsbaan met een feeëriek verlichte schaatspiste. Deze treft u op de Markt in het centrum van Brugge. De schaatsen kunt u zelf meebrengen of ter plaatse huren.

Andere activiteiten
Naast de kerstmarkten vindt u in Brugge nog een aantal andere leuke winteractiviteiten. Zo bestaat er een ijssculpturenfestival, waar u prachtige kunstwerken kunt aanschouwen welke u beslist gezien moet hebben. Artiesten van over de hele wereld komen Brugge omtoveren tot een sprookjeswereld in sneeuw en ijs.

Daarnaast organiseert de stad ieder jaar een Midwinterfeest. Dit is een sfeervolle, authentieke kerstmarkt met diverse originele kerstgeschenken en allerlei lekkernijen. Ook treft u hier straatzangers en demonstraties van oude ambachten. Het publiek van Brugge wordt volop vermaakt tijdens de kerst. Ook het Kantcentrum heeft haar deuren geopend.

Kerstloop
Ook kunt u in Brugge terecht voor een Kerstloop. De start en aankomst zal plaatsvinden op de Markt. De Kerstloopt betreft een unieke loopwedstrijd, dwars door de in kerstsfeer gehulde binnenstad van Brugge. U kunt zelf meedoen, of natuurlijk de deelnemers komen aanmoedigen. Ongetwijfeld een geslaagde dag tijdens de kerst in het centrum van Brugge.