Kerstmarkt Antwerpen

U wilt naar een kerstmarkt in het buitenland, maar u wilt niet te ver reizen? Dan is de kerstmarkt van Antwerpen het perfecte dagje uit in de winter. Stap in de auto of de trein en reis naar de sfeervolle en grote kerstmarkt in het centrum van deze mooie Vlaamse stad.

Voor een kerstcadeautje of lekkernij
De kerstmarkt van Antwerpen vindt plaats op de Grote Markt, de Handschoenmarkt, het Steenplein en de Suikerrui. Daar vindt u in totaal ruim 100 prachtig versierde en verlichte chalets, waar allerlei leuke en lekkere producten worden verkocht. Bent u nog op zoek naar een mooi kerstcadeautje, dan kunt u dat hier zeker kopen. Maar ook wie kerstkleding of kerstversiering zoekt, komt zeker niet met lege handen thuis.

Uitrusten in de spiegeltent
Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken op de kerstmarkt in het centrum van Antwerpen. Even bijkomen van het slenteren kan in de spiegeltent op de Groenplaats. Eet een hartige of zoete hap, en drink een lekker glaasje glühwein. Tip: reserveer vooraf tickets voor de theater-, muziek- en dansvoorstellingen in de spiegeltent.

Zwieren en zwaaien op de schaatsbaan
Natuurlijk mag bij een kerstmarkt een schaatsbaan niet ontbreken. De schaatsbaan is te vinden op het Steenplein en zowel volwassenen als kinderen, beginnend of gevorderd schaatser, kunnen hier hun rondjes rijden. Wie niet zo van schaatsen houdt, kan onder het genot van een hapje en drankje langs de kant de kunsten van anderen bewonderen.

Kerstshoppen in Antwerpen
Het mooie van Antwerpen is dat het ook de perfecte stad is voor een dagje winkelen. Want je vindt er de grote warenhuizen, maar ook die leuke kleine boetiekjes. De hele binnenstad is tijdens de kerstmarkt in wintersfeer gedompeld. De echte liefhebbers boeken een leuk hotelarrangement en genieten meerdere dagen van de Antwerpse kerstsfeer.