Kerstdiner met Kinderen

De kerstperiode laat de harten van jong en oud sneller kloppen. Wat dan zeker niet gemist mag worden is een geweldig kerstdiner. Maar hoe betrek je je kinderen bij een geweldig kerstdiner?

TIP 1: Producten kopen
Zorg dat je alle producten ver van te voren aangekocht hebt. Vlees en andere lekkernijen zullen gedurende de maand december steeds vaker uitverkocht zijn. Daarnaast zullen de prijzen ook stijgen van de kerstproducten.

TIP 2: Bekijk folders met de kinderen
De reclamefolders van een groot aantal supermarkten in Nederland staan de weken voor kerst vol met leuke kerstproducten. Neem eens de tijd om gezellig met je kind(eren) de folders door te nemen. Vraag wat ze lekker lijkt en doe samen boodschappen. Hiermee prikkel je je kind en betrek je hem/haar op een leuke manier bij het kerstdiner.

TIP 3: Maak het jezelf niet te moeilijk!
Veel mensen gaan er vaak onterecht vanuit dat een kalkoen bij kerst hoort. Het (goed) bereiden van een kalkoen vergt echter erg veel werk. Gezellig gourmetten is, zeker voor de kinderen, vaak al goed genoeg. De meeste kinderen vinden het geweldig om hun “eigen” eten te kunnen maken. Zo zorg je voor een leuke en ontspannen sfeer aan tafel.

TIP 4: Voorbereiding
Vaak kun je in de voorbereiding je kind(eren) prima betrekken bij wat er komen gaat. Doe samen boodschappen en betrek ze bij alles wat je gaat kopen. Vraag bijvoorbeeld of zij het ook zo lekker vinden als jij. Ook kun je alvast de voorbereidingen gaan treffen voor het kerstdiner, samen met je kind. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke kerst(cup)cake gaan bakken. Gezamenlijk de tafel dekken of lekkere toetjes maken. Kinderen vinden het leuk om te kliederen en te spelen! Zeker als het om eten gaat.

TIP 5: Let op de veiligheid!
Zorg dat je kind niet makkelijk bij hete voorwerpen kan komen, zoals de gourmetset of grill. Brandwonden doen pijn, zeker bij kinderen. Laat tevens geen scherpe voorwerpen, zoals messen en scharen achter op het aanrecht. De nieuwsgierigheid van kinderen gaat verder dan je denkt.