Kerstdiner hoofdgerecht

Wanneer je op zoek bent naar een geschikt en smaakvol hoofdgerecht voor het kerstdiner, kan dit best eens lastig zijn. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat schotel je je gasten voor en wat zullen zij waarderen? Vlees, vis of liever iets vegetarisch? Wil je iets culinair bereiden, maar niet te lang in de keuken hoeven staan? Geen nood, er bestaan een tal aan simpele en lekkere gerechten, waarvan jouw gasten, familieleden of gezin zeker zullen smullen.

Salades met of zonder vlees
Een gemakkelijk te bereiden recept en toch zo lekker: een goed gevulde salade. Deze kun je klaarmaken met vlees, vis of zonder dierlijke producten. Zo heb je altijd voor ieder wat wils en ben je zeker van een heerlijke maaltijd. Ga voor een echte kerstsalade, bestaande uit eendenborst met vijgen en peer. De bramenjam en frisse rucola geven het geheel een speciaal en origineel tintje. Wanneer je gaat voor een vegetarische salade, kun je smaak toevoegen door middel van verse en lekkere noten zoals pijnboompitjes of walnoten. Ook diverse soorten kazen, zoals mozzarella en feta, zorgen voor extra smaak en dus een extra lekker hoofdgerecht.

Aardappels: veelzijdig en geliefd
Aardappels worden gezien als een echt Hollands ingrediënt. Veel mensen zullen de zogenaamde ‘piepers’ regelmatig voorgeschoteld krijgen op een doordeweekse dag. Maar aardappels hoeven absoluut niet saai te zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van geroosterde zoete aardappelen, met Italiaanse kruiden en grof gemalen zeezout? Simpel te bereiden en ontzettend lekker. Iedereen zal van deze aardappels smullen. Een andere gemakkelijke en heerlijke manier van bereiden van aardappels is het zachtjes voorkoken van de piepers, om ze vervolgens lekker op te bakken met (verse) rozemarijn. Wil je iets meer tijd in je aardappels steken? Ga voor de aardappelgratin met pistachenoten. Succes gegarandeerd. Voor meer informatie en ideeën voor bijvoorbeeld gepofte aardappels, neem eens een kijkje op www.aardappels.nl.

Kleine hapjes: gezellig en gevarieerd
Een lekkere gevulde maaltijd met vlees, vis of andere koolhydraten is natuurlijk bekend en geliefd tijdens de kerst. Maar het kan ook anders. Denk bijvoorbeeld eens aan een kerstdiner, bestaande uit allerlei kleine, smaakvolle hapjes. Zo heb je voor iedereen wat wils en kan iedereen genieten van zijn of haar favoriete hapje. Maak gevulde eitjes met kerrie en mayonaise, kleine knoflook- of olijvenbroodjes en mini-pizza’s. Mocht je zin hebben in een dagje experimenteren in de keuken, dan kun je gaan voor het bereiden van een flinke pan zelfgemaakte kaasfondue. Haal verse, speciale (smelt)kaas bij de kaasboer en creëer een heerlijk hoofdgerecht voor jouw kerstdiner. Kaasfondue is niet alleen ontzettend lekker, maar ook heel erg gezellig! Succes!