Kerst in Wenen

In welke andere stad op aarde is het nog feestelijker in de maand december dan in Wenen? De kerstsfeer in Wenen is geweldig! Overal is het verlicht met twinkelende lichtjes en hangt de geur van warm eten en drinken. Het kerstmarktseizoen begint op zaterdag 16 november. Tijdens deze tijd is Wenen een stad van nostalgie en romantiek, concerten en geboorte displays en traditionele kerstmarkten.

Niet één, maar heel veel kerstmarkten
De unieke kerstmarkten (Ook wel Christkindlmarkt of Weihnachtsmarkt genoemd) zijn erg populair in Wenen. Deze romantische straat markten bevinden zich vooral op de grotere pleinen en voetgangersgebieden in Wenen waar vooral eten, drinken en seizoensgebonden producten worden verkocht. Er zijn een paar markten verspreid over Wenen maar, de markt voor het stadhuis is de grote grootste en populairste. De unieke achtergrond geeft deze markt een eigen sfeer. Alle grote bomen zijn versierd met hartjes en zuurstokken. Het ziet er allemaal geweldig uit.

Kerstkoekjes en kaarsen
Binnen in het stadhuis op de begane grond is er een ruimte gewijd aan kinderen , die hier kunnen leren hoe ze kerstkoekjes of kaarsen moeten maken. Ook kunt u hier luisteren naar internationale koren die kerstliederen ten gehore brengen.

Waar: Op het plein voor het stadhuis
Wanneer: 16 november – 24 december 2013
Openingstijden: Dagelijks: 10:00-21:30 , vrijdag & zaterdag : 10:00-22:00,
24 december: 10:00-05:00

Versierde bomen
Het aangrenzende park naast het stadhuis wordt in deze tijd een sprookjesachtig tafereel met feestelijk versierde bomen waar u kunt ponyrijden, tochten kunt maken op de kerstmarkt Express. Andere markten die ook een bezoekje waard zijn de markt bij het Schönbrunn Paleis en op de Maria Theresa Square.

Lebkuchen
Verwen uzelf eens met Lebkuchen (peperkoek), geroosterde amandelen wafels, kastanjes​​, gebakken aardappelen,braadworst en – last but not least – warme glühwein en punch (glögg) van verschillende soorten. Maar, als u in Wenen bent, is een bezoek aan de dierentuin Schönbrunn ook absoluut een must en ook zeker een ritje in het reuzenrad moet u niet vergeten.

Ga rond de kerst naar Wenen voor een bezoek aan een van deze kerstmarkten en waan u in deze sprookjesachtige sfeer. Laat de grote en kleine kerstmarkten van de Oostenrijkse hoofdstad u betoveren met hun unieke flair. Heerlijke geuren ‘zo ver als uw neus kunnen ruiken’: geroosterde amandelen, gedroogd fruit, gepofte kastanjes en warme glühwein staan ​​voor u klaar.

Breng uw kerst eens door in Wenen, en geniet van fascinerende uitstapjes naar prachtige kerstmarkten en kom in de juiste stemming voor de mooiste tijd van het jaar.