Maak van deze kerst een paar bijzondere, mooie dagen. Laat u verrassen door Praag en haar prachtige, gezellige uitstraling. Ook en juist met de kerst is Praag een perfecte plaats om de feestdagen te spenderen.

Kerstmarkten

De stad Praag kent zeer veel bijzondere kerstmarkten. Er bestaat een gemoedelijke, geweldige sfeer en de markten bestaan uit diverse kraampjes vol met producten zoals traditionele hapjes en leuke souvenirs. U treft er typisch Tsjechische ambachtswerken, warme drankjes en eten. Denk hierbij aan maïskolven, worstjes en speciale lokale specialiteiten. De bars, restaurants en winkels zijn geopend tijdens de kerstperiode en dus kunt u alle kanten op. Onder het genot van een glas warme wijn (in Praag ‘svarene vino’ genoemd) kunt u op uw eigen tempo rondlopen over de kerstmarkten van Praag. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Kortom: een bezoek aan één van de kerstmarkten in Praag is ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

Kerstavond in Praag

Tsjechië staat bekend om zijn feestelijke kerstavonden. In Praag worden tijdens kerstavond vele concerten georganiseerd. Deze kunt u vinden in kerken, concerthallen of zalen. Tijdens kerstdag zijn enkele winkels, restaurants en bars geopend. De meeste toeristische attracties zijn echter gesloten.

Praagse liederen

Kerst is geen feest zonder bijpassende liederen. Internationale en ook lokale koren brengen deze liederen ten gehore. Neem een kijkje bij de Old Town Square en laat je vermaken door deze geweldige rasartiesten. In Praag worden bezoekers volop vermaakt. Ook scholieren uit heel Tsjechië komen naar het centrum om bezoekers van de stad te vermaken. Veel kinderen zijn tijdens deze mooie dagen gehuld in typische, traditionele kostuums waarin ze zullen dansen en zingen voor het publiek. Daarnaast vind je op Old Town Square een minidierentuin, welke geschikt is voor jong en oud. Hier kunnen kinderen ponyritjes maken en geiten, schapen en zelfs lama’s aaien. Ook is er een levende kerststal, bekleed met een strooien vloer, drie koningen, Josef, Maria en zelfs baby Jezus. Een zeer bijzondere ervaring en ingrediënten voor een uiterst prettig kerstfeest.

Samenkomst

Tijdens kerst en met name op de bovengenoemde kerstmarkten is veel te zien en te beleven. Met kerst is het prachtige Praag bekleed met bijzondere gedecoreerde stalletjes en kraampjes. Centraal staat de samenkomst van mensen uit heel het land en het ervaren van het warme, ware kerstgevoel. Voor een heerlijk kerstfeest ben je in Praag dus zeker op de juiste plaats.