Magische Kerst in Londen
Engelsen zijn dol op tradities. In de steden wordt veel aandacht besteed aan het kerstseizoen. Londen is altijd een unieke stad om te bezoeken, maar rond de kerstdagen heeft de stad een bijna magische uitstraling door de vele lichtjes die de straten en de pleinen verlichten. Sprookjesachtig Londen biedt meer dan verlichte winkelstraten.

Hoog boven de zee van lichtjes
Wie Londen bezoek kan niet zonder een ritje in de Londen Eye. Zeker in het kerstseizoen is het een adembenemend spektakel om over de hele stad, met zijn duizenden lichtjes te kunnen kijken. Vanuit het 135 meter hoge reuzenrad zie je de verlichtte straten, parken en gebouwen overal om je heen. Wie nog extra romantisch wil zijn met kerst, kan een champagne flight regelen om de romantische kerstsfeer nog extra te benadrukken.

Dr. Kerst en Dr. Hyde
Het Hyde Park ondergaat met de kerstdagen een ware transformatie en wordt omgetoverd in een magisch winterland. In Winter Wonderland, zoals het park rond de kerstdagen wordt genoemd, is een mooie schaatsbaan en staan veel marktkraampjes die de leukste kerstartikelen aanbieden. Sfeer is belangrijk gedurende de kerstdagen en daar wordt ieder jaar dan ook in geïnvesteerd in Winter Wonderland. Voor de kinderen zijn er vele attracties te vinden. Ook de kerstman zelf is vaak aanwezig in het park gedurende de kerstmaanden om de wensen van de kinderen aan te horen. De toegang tot het park is gratis.

Kerstshoppen
Kerstinkopen doen in Londen is een absoluut avontuur. Vanaf november zijn de winkeletalages en de winkels al helemaal in de kerstsfeer. Regent Street springt daarbij letterlijk ieder jaar weer in het oog met zijn duizenden lichtjes. Wie niets hoeft te kopen kan zich altijd nog vergapen aan de spectaculaire inrichting van de etalages en de gigantische gevels van de grote warenhuizen in Oxford Street. Na een dagje shoppen is het goed toeven op Trafalgar Square, waar de grote kerstboom te vinden is. Koopjesjagers moeten even geduld hebben. Op Boxing Day, zoals de Engelsen 2de kerstdag noemen, begint de grootse uitverkoop.

Londen ademt kerst
Gedurende een verblijf in Londen is de kerstsfeer nooit ver te zoeken. Vele evenementen worden georganiseerd in het thema van de kerst. Van meezingen tot straattheater en ven kerstmarkten tot schaatsbanen, de kerst is overal in Londen. Natuurlijk puilen de theaters en de bioscopen uit met kerstvoorstellingen. Engelsen zijn traditioneel en genieten van het kerstseizoen en daar kun je in Londen optimaal van meegenieten in een sfeervolle en magische kerststad.