Bent u wel toe aan een gezellig tripje tijdens de kerst? Breng dan een bezoek aan onze hoofdstad. Kerst in Amsterdam begint al een paar weken voor de kerst en op deze manier komt u al snel in de stemming. Rond kerst staat Amsterdam bol van de activiteiten, prachtige verlichting en gezelligheid.

Kerstmarkten

In Amsterdam worden en rond de kerstperiode meerdere kerstmarkten opgebouwd. Of het nu de traditionele weekmarkt is, de drijvende kerstbomenmarkt op de Bloemenmarkt of de kraampjes van de wintermarkt langs het Damrak, alle markten staan tijdens deze periode in het teken van kerst. Daarnaast worden er ook nog veel kerstmarkten en braderieën gegeven in parken en kerken.

Het Leidseplein

Het Leidseplein is normaal gesproken al een van de gezelligste pleinen van Amsterdam, maar tijden kerst in dit plein het hart van de festiviteiten. Als u bijvoorbeeld trek heeft in een oliebol of een rondje wilt schaatsen, dan moet u op dit plein zijn. Elk jaar wordt er weer flink uitgepakt en wordt het plein omgetoverd tot een waar kerstparadijs met kraampjes, grote schaatsbaan, oliebollenkraam en prachtige verlichting. Zelfs al u geen cadeaus meer hoeft te kopen, of als u geen sportief type bent is een bezoek aan dit plein echt een aanrader.

Amsterdam Lights Festival

Het verlichten van bomen en andere objecten hoort natuurlijk bij kerst, maar in Amsterdam pakken ze wel heel groots uit. Tijdens het Amsterdam Lights Festival, wat elk jaar rond de kerstdagen wordt georganiseerd, worden speciale gebouwen en sculpturen op een prachtige wijze verlicht of worden er bijzondere projecties op vertoond. Tijdens dit spektakel kunt u een speciale rondvaart doen die u langs alle sculpturen en gebouwen vaart die in en langs de grachten geplaatst zijn. Met een wandeling door de stad kunt u alle overige verlichting in de binnenstad bekijken.

Christmas Palace

Aan de Singel in de Amsterdamse binnenstad kunt u een bezoek brengen aan het Christmas Palace. In dit gebouw wordt het hele jaar door kerst gevierd. Hier kunt u terecht voor bijzondere kerstcadeau’s in een unieke sfeer.

Ruimere openingstijden

Om iedereen de zekerheid te geven nog op tijd cadeaus te kunnen kopen, zijn de winkels in de Amsterdamse binnenstad rond de feestdagen op bepaalde dagen langer open. Ieder jaar zijn dit natuurlijk andere dagen, maar de meeste winkels zijn op deze dagen geopend tot wel 22:00.