Kerst desserts

Niet te missen, als de kers op de taart: het dessert na een heerlijk kerstdiner. Of je nu gaat voor ijs, gebakjes of een kaasplankje: iedereen zal uitkijken naar een heerlijk dessert.

Maar wat ga je maken? Er bestaat een tal aan diverse recepten voor het dessert. Van culinair tot simpel en snel: de keuze is oneindig. Hier willen we jou wat lekkere en verrassende tips geven voor een perfect dessert tijdens jouw kerstdiner.

Zoete lekkernijen
Hou jij van zoet? Dan zit je met het dessert zeker goed. Ga bijvoorbeeld voor een heerlijk crème brûlée-toetje. Dit franse smaakvolle gerecht bestaat uit room en een krokant, gekristalliseerd suikerlaagje. Een ware smaaksensatie voor de zoetekauw. En het leukste is: het is heel gemakkelijk te bereiden! Binnen een klein halfuur heb jij mooi uitziende, smaakvolle toetjes, waar iedereen van zal smullen.

Een andere klassieker, waar jij jouw gezelschap zeker mee verblijden zal, is natuurlijk… ijs! Lijkt het wat saai? We bewijzen het tegendeel. Maak zelf ijsmeloenstokjes, door kleine bolletjes gekleurd ijs aan een satéstokje te rijgen. Haal je liever ijs in de winkel, maar wil je het wat opleuken? Voor wat extra ‘touch’ kun je de focus leggen op het uiterlijk van jouw dessert. Koop of maak wat wafeltjes, waar je met gesmolten chocolade figuurtjes op schildert. Weet je nu al wie er deze kerst bij jou aan tafel komen te zitten? Schrijf met de namen van jouw gezelschap met chocolade in het ijs of op een van de wafeltjes. Persoonlijk en ook nog eens hartstikke lekker. Gegarandeerd succes!

Hartige hapjes
Wanneer je voorkeur geeft aan een ietwat hartig dessert: niet getreurd! Ook daar hebben we leuke tips voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaas met bananenbrood? Origineel en ongetwijfeld een ware verrassing voor jouw bezoek. Een ander heerlijk idee: focaccia met appel. Dit bijzondere dessertbrood heeft een heerlijke, eigen smaak en de appel geeft het geheel een frisse twist.

Gezond toetje
Wanneer je liever gaat voor een luchtig, gezond dessert: knutsel met fruit! Het leukste: fruit is er in allerlei kleuren en smaken, dus je kunt eindeloos variëren en combineren. Creëer een zoet frisse fruitsalade of maak een lekkere verse smoothie. Je kunt, bij voorkeur, je glas aanpassen op de kerstsfeer. Leg wat suiker op een bordje en voeg hier wat (rode) limonadesiroop aan toe. Maak de bovenrand van het glas wat vochtig en haal deze even door de suiker heen et voilà: een echt kerst-glas!