Kerst cupcakes

Cupcakes zijn natuurlijk altijd al heel erg feestelijk. Ideaal voor een verjaardag of een speciale gelegenheid. Je hoeft geen grote taarten te bakken, en je kunt van elke cupcake een cadeautje maken. Hartstikke leuk dus om dit ook eens voor de kerst te doen!

Je kunt de kerst cupcakes zo moeilijk of zo makkelijk mogelijk maken. Als het maar binnen jouw ideeën en tijd past. In een handomdraai kun je bijvoorbeeld met eetbare glitters, een mooie toef room, chocolade of marsepeinen figuurtjes al een hele feestelijke cupcake creëren. Of je kiest mooie cupcakevormpjes met een kerstthema.

Leuk voor kinderen
Bij het versieren van de kerst cupcakes kun je met de kerstdagen ook je kinderen leuk betrekken. Zij vinden het vaak ontzettend leuk om een cupcake te versieren en helemaal wanneer het voor zo’n speciale gelegenheid is! Neem er in dit geval wel rustig de tijd voor, want als jij haast hebt om alles af te krijgen dan is het voor de kinderen ook niet zo leuk meer.

Een keer iets anders
Heb je echter wat meer ervaring met het maken van cupcakes en heb je ook wat meer tijd te besteden, dan kun je je natuurljk ook gaan uitleven op een ander cupcakebeslag of een andere vulling. Door het gebruik van cranberries of kersen krijgt de cupcake bijvoorbeeld al meteen een andere uitstraling. Of je voegt een beetje drank (amaretto of rum) aan het beslag toe om het smaakje iets specialer te maken. Op internet zijn er vele recepten te vinden, maar je kunt uiteraard ook je eigen fantasie er op los laten.

Vooraf testen
In elk geval is er heel erg veel mogelijk om kerst cupcakes te maken. Wil je de kerst cupcakes voor de visite maken en weet je nog niet of jouw recept lekker is? Dan is het misschien handig om vooraf een testronde te bakken om te zien én te proeven of ze goed zijn en er mooi uitzien. Dat scheelt met de kerst altijd weer een hoop stress.

Veel plezier met het bakken van de kerst cupcakes en eet smakelijk!