Er op uit in de kerstvakantie

De kerstperiode is een fijne werkonderbreking voor u en een halverwege het schooljaar ook een pauze voor de kinderen. Eindelijk kunnen de overvolle agenda’s even opzij worden gelegd en is er weer volop tijd voor elkaar en voor het gezin. Wilt u erop uit tijdens de kerstvakantie, dan zijn er zowel in ons land als in het buitenland volop sfeervolle en interessante mogelijkheden.

Ontdek samen een kerststad

Wilt u zich even helemaal weg van huis voelen? Of heerlijk samen met uw partner tijd voor twee? Reis dan naar bijvoorbeeld Keulen, Praag of romantisch Parijs. Zeker tijdens de kerstperiode zien de steden er door alle kerstverlichting nog sfeervoller uit. Beroemde attracties zoals de Big Ben in Londen of de Eiffeltoren in Parijs schitteren nog meer dan op andere momenten. Koop voor uzelf of iemand anders een mooi kerstcadeau, terwijl u struint door de prachtig versierde winkelstraten.

Volop kerstsfeer in Nederland

Geen zin of geld om naar het buitenland te gaan? In Nederland wordt er tijdens de kerstvakantie gelukkig ook genoeg georganiseerd. Of het nu gaat om een romantische tijd met uw partner of een familie-uitje voor het hele gezin, in de decemberperiode is er keuze te over om de speciale kerstsfeer te proeven. En daar hoeft u niet altijd ver voor te reizen.

Bezoek de kerstmarkt

Op talrijke locaties in Nederland worden voorafgaand aan de Kerst de kerstmarkt georganiseerd. De locatie voor een authentieke kerstboom, kerstversiering en een gluhwein. Bezichtig de prachtig versierde kerststallen, proef de heerlijke winterse versnaperingen en struin langs de gezellige kraampjes met allerlei kerstartikelen. Enkele zijn door speciale locatie of omvang een vermelding waard, zoals de Gemeentegrot van Valkenburg, het centrum van Amsterdam, de Keukenhof, het Vrijthof in Maastricht, Vesting Bourtange, het Ginneken in Breda, of het Koopmansplein in Kerststad Assen.

Met de familie naar het kerstcircus

Het circus is op elk moment van het jaar een prachtige ervaring voor kind en ouder. Tijdens de kerstperiode pakt ook het circus grootser uit dan anders. Acts van wereldformaat staan garant voor een spectaculaire voorstelling. Elk jaar komen de circusartiesten onder andere naar Nijmegen, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Roermond. Laat u verbazen.

Speciale evenementen

Schaats op de ijsbaan, struin over de kerstmarkt, aanschouw ijsbeelden en magische acts of geniet van muziekoptredens tijdens een van de volgende evenementen: het Fijne Feestdagen Festival in Eindhoven, Amsterdam Light Festival, het Ijsbeeldenfestival in Zwolle, Den Bosch Winterparadijs op de Parade of het Winter Carnivale in Den Haag.