Carnaval 2015 valt op:

14 t/m 17 februari


Carnavalsoptochten

Optochten Noord-Brabant

Optochten Limburg

Optochten boven de rivieren

Carnaval in Remunj – Roermond

Waarom Remunj?

Deze naam is geen typische carnavalsnaam, maar is afkomstig uit het Limburgs dialect. Deze naam wordt met carnaval wel extra benadrukt. 

Activiteiten Carnaval Roermond

SjolefestasieCarnaval Roermond

De carnaval wordt in Roermond officieel geopend met het Sjolefestatie. Deze vrijdag is er in alle cafés in de stad al volop gezelligheid. Dit evenement is gericht op de jeugd, maar iedereen is welkom. Van 13.00 uur tot 17.30 uur zijn er op het stationsplein ook optredens.

Dit evenement is ontstaan doordat er op zaterdagochtend niet genoeg tijd meer was om het plein op te bouwen voor een ander evenement. Daarom begonnen zij hiermee op vrijdag en later zelfs op donderdagavond. Hierdoor was het idee gekomen voor nog een evenement. Het Sjolefestatie bestaat nu zes jaar en het bezoekersaantal is vorig jaar geschat tussen de 7000 en 8000.

Sjtasiefestasie

Het Sjatasiefestatie is een groot evenement van het Roermondse Carnaval en vindt net zoals het Sjolefestatie plaats op het stationsplein in Roermond. Wat met 750 bezoekers begon is anno 2014 uitgegroeid tot 20.000 bezoekers. Er zijn optredens geregeld van zowel lokale als nationale artiesten.

Dit evenement wordt vooral gedragen door vrijwilligers, daarom wordt elk jaar het Sjtasiefestatiemedailie uitgereikt aan alle mensen die vrijwillig hebben meegeholpen met het organiseren van het evenement.

Carnavalsoptocht in Roermond

Carnaval RoermondDe Grote Optocht in Roermond is hét carnavalsfeest in Roermond. Deze vindt plaats op de maandag en wordt elk jaar door duizenden carnavalsvierders bezocht. Roermond kent een roerige historie wat de optocht betreft. In 1903 werd onder het mom van, ‘wat ze in Maastricht kunnen, dat kunnen wij ook’ een optocht georganiseerd, maar dit was een eenmalig evenement doordat de organiserende carnavalsoptocht uiteen viel. Pas vanaf 1937 werd er elk jaar een optocht georganiseerd. 

Carnavalskleding in Roermond

In Limburg heeft niet iedere stad of dorp een eigen kleur met carnaval zoals in Brabant. Limburgse carnavalvierders kan je herkennen door de kleuren groen, geel en rood. Dus wil je er echt bij horen? Kies dan voor een outfit waar deze kleuren goed in terugkomen. De meeste Limburgers combineren deze kleuren met een carnavalspak naar keuze.