Carnaval 2015 valt op:

14 t/m 17 februari


Carnavalsoptochten

Optochten Noord-Brabant

Optochten Limburg

Optochten boven de rivieren

Carnaval in Nolersriek – Cuijk

Waarom Nolersriek?

Deze naam is afgeleid van het Cuijkse dialect. Een neuler betekent een zeurpiet of treuzelaars. Tijdens carnaval worden de inwoners van Cuijk daarom ook wel Nölers genoemd.

Activiteiten Carnaval Cuijk

Pronkzitting

De pronkzitting in Cuijk vindt een paar weken voor de carnaval plaats, maar is een evenement op zich. Het programma wordt een half jaar van tevoren al besproken en neemt 4,5 uur in beslag. De Pronkzitting is een leuke avond, vol met zang, dans en cabaret. Het is wel noodzakelijk op tijd kaarten te bestellen voor deze avond.

Kuuks Karnavals Krakers Kwek Konkoers

Een aantal weken voor het carnaval vindt het Kuuks Karnavals Krakers Kwek Konkoers plaats. Tijdens dit liedjesfestival wordt besloten wat de carnavalstopper van het komende carnaval wordt.

Kuukse Elfkroegetocht

De Kuukse Elfkroegetocht wordt elk jaar sinds 1986 gehouden op de carnavalsdinsdag. Dit is een evenement wat door vooral door veel jongeren van buitenaf wordt bezocht. Er zijn in deze tocht twee groepen, de recreanten en de wedstrijdrijders. De recreanten mogen zo lang over de tocht doen als zij willen. De wedstrijdrijders zijn ingeschreven als duo, zij gaan de elf kroegen op rolschaatsen langs terwijl zij zijn vastgebonden aan elkaar met een touw. Middels een stempelkaart krijg je toegang tot deze Elfkroegetocht, deze duurt van 11.11 tot 19.11. In elke kroeg krijg je een stempel na het nuttigen van een drankje. Je krijgt een onderscheiding als je van alle kroegen een stempel hebt.

Carnavalsoptocht Cuijk

De carnavalsoptocht in Cuijk vindt, net zoals in veel plaatsen, plaats op zondag. Het jaar 2014 was een jubileum jaar, de optocht werd toen al voor de 55e keer gehouden. Om 13.49 uur begint de optocht, welke bekend staat als hét carnavalsevenement. Elk jaar wordt er een winnaar gekozen, die dan een mooie wisselbeker mee naar huis krijgt. Het is mogelijk om je alleen, met een groep of met een wagen in te schrijven. Deze optocht trekt elk jaar veel bekijks.

Carnavalskleding Cuijk

De kleuren die tijdens het Cuijkse Carnaval naar voren komen zijn rood, wit en groen. Zit carnaval echt in je cuijkse hart? Dan is het zeker van belang om carnavalskleren te dragen met zoveel mogelijk van deze kleuren er in verwerkt.