Carnaval 2015 valt op:

14 t/m 17 februari


Carnavalsoptochten

Optochten Noord-Brabant

Optochten Limburg

Optochten boven de rivieren

Carnaval Limburg 2015

Tijdens de carnaval staat heel Limburg op zijn kop! Wil jij weten waar je het beste carnaval kan vieren in deze provincie? Fedia heeft diverse dorpen Carnaval Limburgen steden voor jou op een rijtje gezet zodat je precies kan zien wat er wanneer te doen is. Ook zie je in onderstaande tabel meteen wanneer je de carnavalsoptocht voorbij kan zien komen!

Zin om dit jaar carnaval in Limburg te vieren? Dan ben je bij Fedia aan het goede adres om meer te weten te komen over de leukste carnavalsfeesten! Van verschillende steden en dorpen in Limburg vind je hieronder meer informatie door op de betreffende pagina te klikken. Op deze pagina lees je meer over de activiteiten tijdens carnaval, de carnavalsoptocht en de kleding die gedragen wordt.

Tussen het Brabantse en het Limburgse carnaval zit wel wat verschil. In Brabant krijgen alle plaatsen een andere naam, in Limburg blijven deze hetzelfde. Wel wordt er in Limburg gebruik gemaakt van een naam dat uit de geschiedenis of vanuit het dialect is ontstaan. Tijdens carnaval kleurt de provincie rood, geel en groen, terwijl in Brabant elke plaats een andere kleur heeft.

Ook valt de carnavalskleding van de Limburgers op. Carnaval wordt in deze streek vooral gevierd op straat, terwijl in Brabant dit vooral in de kroeg plaatsvindt. Daarom zijn de pakken ook warmer en dikker dan de pakken die gedragen worden in de buurtprovincie. In Limburg wordt ook veel tijd besteed aan de kleding. Pakken zijn traditioneler en daarnaast wordt veel gebruik gemaakt van schmink.

Plaatsnaam
Dag van Grote Optocht
Meer informatie?
EchtZondag
GeleenZondag
HeerlenZondagCarnaval in Hedsjer – Heerlen
LandgraafDinsdag
MaastrichtZondagCarnaval in Mestreech – Maastricht
RoermondMaandagCarnaval in Remunj – Roermond
SittardZondagCarnaval in Marotte Riek – Sittard
VenloMaandag
VenrayMaandag
WeertZondag