Carnaval 2015 valt op:

14 t/m 17 februari


Carnavalsoptochten

Optochten Noord-Brabant

Optochten Limburg

Optochten boven de rivieren

Carnaval in Ganzestad – Goes

Waarom Ganzestad?

Ganzestad is een verwijzing naar het wapen van Goes, waar een witte gans op uitgebeeld staat. Daarom wordt de naamcarnaval goes Goes vaak in verband gebracht met een gans.

Activiteiten Carnaval Goes

Intocht

Het is traditie in Goes dat de Prins elke vrijdag voor carnaval de scholen gaat bezoeken om daar met hen al carnaval te gaan vieren. Maar het echte carnaval begint pas op zaterdag, als de Prins en zijn raad worden ontvangen op het stadhuis. In de meeste steden bestaat de intocht alleen uit de Prins en zijn gevolg, maar in Goes mag iedereen deelnemen aan de stoet. Ook wagens en groepen zijn toegestaan. Deze tocht begint om 13.30 uur. 

Het officiele gedeelte van de intocht is het in ontvangst nemen van de sleutel. Vervolgens brengt de Prins een bezoek aan de Kindercarnavaldisco en de kroegentocht. De prijsuitreiking van de intocht vindt ‘s avonds plaats.

Diverse activiteiten

De overige carnavalsdagen worden er diverse activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Zo heb je het Kindercarnaval, waar ook ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden van de jongsten welkom zijn om met zijn allen carnaval te vieren. Die zondagmiddag krijgen de kinderen ook een leuke prijs uitgereikt.

Daarnaast is er ook een bal georganiseerd voor mensen met een verstandelijke en/of geestelijke beperking. Als laatste worden er ook diverse kroegentochten georganiseerd.

Afsluiting

De carnaval wordt in Goes afgesloten met een gezellige Kroegentocht. De Prins en zijn gevolg brengt aan alle deelnemende cafés nog een bezoek. Het officiele gedeelte begint om 23.45 uur bij het stadhuis, als de Prins zijn sleutel weer overhandigd aan de burgemeester.

Carnavalsoptocht in Goes

Helaas is door de organisatie besloten dat er vanaf het jaar 2012 geen carnavalsoptocht meer georganiseerd wordt op dinsdag. In plaats daarvan kunnen Goesenaren genieten van mooie pracht en praal tijdens de Intocht van de Prins en zijn gevolg.

Carnavalskleding in Goes

In Goes is er geen sprake van speciale carnavalskleren. Je komt hier mensen tegen in verschillende carnavalspakken.